Uppdaterat meritsidor mm

Fram Grotli
Åshöjdens Insp Fram

Har tydligen varit lite slarvig, inte uppdaterat meritsidorna på länge.

Vi hade planerat att göra en större valpträff detta år då uppfödningen fyller 40 år. Detta får nu anstå till nästa år. Ta hand om er och era hundar.

40 år som uppfödare av Gordon 2020

Gazell
Det var så här det började, detta är vår första Gordon, Josett’s Gazell som blev stam-mor till alla våra uppfödningar. Bilden är från Gordonsetter-ringens utställning i Borlänge juni 1980. Gazell blev BIR. Rasen hade ingen egen rasklubb på den tiden utan låg under Sv Engelska setterklubben.
Jag själv hette på den tiden Eva Fjellström och var en nyinflyttad 25-åring till Jämtland.

Bruksavelspris

Bruksavelspris

Detta hade jag kunnat ansökt om för 19 år sedan. Ansökan innehöll resultat från 6 av Chinas avkommor, bl a Åshöjdens Wienna och Åshöjdens Highness, båda var dubbelchampion och goda nedärvare för rasen. De förekommer bak i stamtavlan i hela Norden. Enligt reglerna får bara svenska resultat inräknas och ett visst poäng för högst 8 hundar. Vi hade haft några flera priser ifall vi fick räkna nordiska resultat…

Sedan tidigare har vi 2 st Bruksuppfödarpriser. Såg nu att endast en poäng fattas för vårt tredje, hoppas att det kommer snart.

Årets Champion och Årets utställningshund SGSK 2019 m m

Thelma 1 öklStort grattis till Per Grönlund och SEUCH Åshöjdens Thelma till Årets Champion och Årets Utställningshund 2019.
I Årets Uppfödare placerade vi oss som nr 2 enlig följande;
SGSK:s VP till Årets Uppfödare av GS:
1. Kennel Zettertjärns 59 p (21 hundar)
2. Kennel Åshöjdens 15 p (4 hundar)
3 Kennel Tjuvkilens 12 p (3 hundar) mor till dessa Åshöjdens Thelma Svårt att tävla mot uppfödare som producerar…..

 

Valpar väntas i september 2019

Valpar Lucifer-ZelmaValpar väntas i september 2019 e NO SE UCH Åshöjdens Xantos och J Åshöjdens Thora.  Vi väntar oss valpar som är tidiga, har mkt god jaktlust och är bra mentalt. Flera valpar i första kullen är jaktprovsmeriterade. Välkommen att ta kontakt för mer info:
ewaposnerstorm@yahoo.se 070-2026488.