Jozetts Gazell

Född: 1977-12-31
Utst: 1 ökl/Cert HD: UA

Gazell

Bilden ovan är från Gordonsetterringens utställning i slutet av maj 1980, där jag och Josett´s Gazell blev BIR och BIS. Domare var Britt-Marianne Ouchterlony. På den tiden hade Gordonsettern inte någon egen godkänd rasklubb, vi fanns som en underordnad rasklubb i Svenska Engelska Setterklubben. Först på 1990-talet så blev rasen godkänd av Svenska Kennelklubben, mycket tack vare ett stort arbete av bl a Anita Aronsson.

Zandy NO UCH
Seisjöens Leopold
Nasafjellets Ladd
 Kanga
Tanja  NO UCH
Nasafjellets Lord Wilhelm
Heidi
Aeris Rf Carmen Ferry Czemp Z Blekitnych Zrodel Ergo Z Mojego Raju
 Orda Bekade
Roylie Nasafjellets Boy
 Ralli

Gazell var min första Gordonsetter. Jag hade tittat länge efter en Gordon, men först då vi skulle flytta till Jämtland så kände jag att detta skulle bli rätt.  Gazell var en mycket snygg tik som gjorde sig bra på utställningarna, hon var en tidig hund jaktligt sett. Tyvärr fick jag inte någon ordning på henne i eftergångarna….jag visste dock vad jag ville ha och tog första kullen på henne i juli 1980. Där behöll jag Zoraya. Gazell fick flera jaktprovsmeriterade avkommor, vilket inte var så vanligt i rasen på den tiden.
Gazell förlorade vi på ett mycket tragiskt sätt 1987, hon blev påkörd av en bil som fick sladd i halt väglag när hon gick med mig på vägen i koppel. Jag klarade mej själv genom ett under, men Gazell gick inte att rädda.
Gazelle[1]