Åshöjdens Thora, skogsjägaren

thora-med-orre

Första orren fälld för Thora. Denna dag hade vi även några situationer för mormor, men fåglarna är inte lätta att tas med under lövfällningen. Några hundra meter innan så hittade jag en norsk hagel 5:a som någon hade tappat. Med denna fälldes orrhönan, ett mkt fint arbete av Thora och bra skjutet av Stene. Vi är mycket stolta över Thora i skogen, håller fin kontakt och revierar hela tiden framför oss.

Åshöjdens Walther representerade rasen i Skandinaviskt mästerskap med bravur!

walther-norge

Åshöjdens Walther fick representera rasen tillsammans med två andra gordonsettrar från Sverige vid landskampen i Norge på fjäll. Hörde att man inte ville ha med ”fälthundar”….på fjället. MEN landskampen vanns av just fälthundar från Danmark! 2:a var Sverige, 3:a Norge och 4:a Finland. Grattis!!
Näst bäste hund individuellt var fälthunden Åshöjdens Walther, han blev slagen med en poäng av danske fälthunden Wayne!

Åshöjdens Harri Cert, CK, BIR och BIS i Skåne mm

harri-utst

Grattis Ove till Åshöjdens Harris första cert på utställning! Hörde också att han gick bra dagen efter på fältet och var nära en jaktprovspremie till! Harri är e Endalshöjdens Bono och Åshöjdens Yaffa.  BIM på utställningen blev Ekdalens Ebony, hon blev också SE UCH. Hon är e Åshöjdens Uzzie. Grattis till uppf och ägare!