NO SE UCH Storsteinens Galante Gant

bild

Fadern till vår G-kull från 2012 vann den anrika Silverhunden i Norge, en utställning för att stående fågelhundar. Stolt ägare är Brit Einarsen. Stort Grattis Brit! På MFK:s utställning i Säter fick Galante Gant sitt svenska utställningschampionat. Blev också BIR och BIS, grattis till Brit.

Utställningsresultat H-kullen

 

Hjalte 2

Åshöjdens Hjalte

Två av valparna i H-kullen från 2013 har varit på NNFK:s utställning i Ås. Åshöjdens Hjalte och Daniel Wiklund fick excellent i juniorklass och Åshöjdens Hjalmar och Andreas Hedenfalk fick very good. Båda är mycket goda representanter för sin ras, fina huvuden, bra storlek men ännu outvecklade. H-kullen är e Endalshöjdens Bono och Yaffa.

Hundar med Åshöjdensanor

VillivadelmaPuronperän Villivadelma och Jukka Puro med domare Torbjörn Eklund

Fick ett glatt meddelande från en av de stora uppfödarna på Gordonsetter i Finland, Jukka Puro med kennelnamnet Puronperän. För snart ett och ett halvår sedan var han och parade FI UCH Puronperän Olga i Skåne hos familjen Andersson. Detta resulterade i en stor kull e Åshöjdens Walther. Dessa hundar har nu börjat att visa framtassarna.

Den valpen som Jukka behöll, Puronperän Villivadelma fick 2 uk i Arjeplog för några veckor sedan. Puronperän Vithori blev apportmästare i ukl på Finska Gordonsetterklubbens årliga mästerskap. Stort grattis till våra vänner i Finland och Jan Andersson som är ägare till Walther.

Åshöjdens Nelson

Åshöjdens Nelson och Harri Ala-Kottila blev idag apportmästare 2014 på Finska Gordonsetterklubben.  Nelson är e Hagelsprutans Qule Qvintus och Åshöjdens Yaffa. Stort grattis!
Nelson och Harri